Projecten

In Knokke realiseren projectontwikkelaars ION, T4Q en Zorgvastgoed het project ‘Cypres’, een prachtig nieuwbouwproject van 53 assistentiewoningen in 4 bouwlagen. Voor de volledige bouwcoördinatie, de studie technieken,  de werfopvolging en de veiligheidscoördinatie kozen ze voor het team van Servantis. Ondergronds komen 54 parkeerplaatsen en evenveel fietsstaanplaatsen, met oplaadpunten voor elektrische fietsen. Cypres krijgt een zeer hoge standaard van afwerking. De bouwwerken zijn gepland in 2016 – 2017.

Opdrachtgever:
ION, Zorgvastgoed, T4Q

Het imposante gebouw van het voormalige Recolettenklooster is niet weg te denken uit het stadsgezicht van Halle. Projectontwikkelaar AW Halle zet de schouders onder de restauratie en herbestemming van dit beschermd gebouw tot 28 assistentiewoningen in de bestaande gebouwen en 12 in een nieuw te bouwen vleugel. Servantis zorgt er voor het volledige pakket van bouwcoördinatie, studie technieken,  werfopvolging en veiligheidscoördinatie. In het najaar van 2016 beginnen de werkzaamheden.

Opdrachtgever:
AW Halle

Midden in een buurt in volle ontwikkeling in Vilvoorde staat de historisch-industriële kantfabriek. Projectontwikkelaar Imoya renoveert niet enkel dit indrukwekkende pand tot een mooi woonproject met lofts en appartementen. Er waait weldra een frisse wind door de hele buurt. Servantis doet het studiewerk en verzorgt de bouwcoördinatie voor dit indrukwekkende project. 

Opdrachtgever:
Imoya Projects

Een voormalig bedrijvencentrum in een exclusieve buurt van Laken wordt verbouwd tot een kleinschalig woonproject, met 9 kwaliteitsvolle appartementen. Servantis staat in voor het nodige studiewerk en coördineert de werf. 

Opdrachtgever:
Imoya Projects

Het oude woonzorgcentrum Gravenkasteel was in bijzonder slechte staat en voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen. Er waren ernstige vochtproblemen en de kamers waren zeer klein, een aantal zelfs zonder enige sanitaire voorziening. De bouwheer koos dan ook voor een zeer grondige aanpak, en een complete heropbouw in twee fasen. Voor de samenstelling van het masterplan werd zeer nauw samengewerkt met een delegatie van medewerkers en bewoners, om het gebouw zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op hun noden en wensen. Vandaag is het woonzorgcentrum een van de paradepaardjes van zorggroep Armonea.

Opdrachtgever:
WZC Gravenkasteel

Het gloednieuwe en imposante woonzorgcentrum Hestia in Wemmel opende de deuren in 2013, na amper zestien maanden bouwwerken. De bewoners en medewerkers van vier kleine, oude rusthuizen uit de omgeving vonden er een nieuwe thuis / werkomgeving. Ondanks de relatief smalle bouwstrook werd een zeer groot bouwvolume gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan de gezelligheid binnenin. 
 

Opdrachtgever:
WZC Hestia

Zorggroep Soprim@ nam dit voormalig rusthuis over van het Ministerie van Defensie. De rusthuiskamers waren 12 m2 meter groot, met enkel een lavabo achter een gordijn. De site kreeg een volledige nieuwbouwvleugel vooraan. De oude aanbouw werd afgebroken en heropgebouwd, voor in totaal 67 bewoners. Het kasteeltje werd gestript en zorgvuldig gerenoveerd. Er werden 8 assistentiewoningen in ondergebracht, alsook een mooi restaurant met lounge. In de aanpalende nieuwbouw zijn nog eens 35 flats ondergebracht. In de kelder heeft elke flatbewoner een eigen berging. Er is ook een wellnessruimte en wasplaats. Vandaag is de exploitatie in handen van zorggroep Armonea.

Opdrachtgever:
Woonzorgcentrum Koning Albert I

Woonzorgcentrum Quietas had voor de verbouwingen een groot tekort aan leefruimte. Servantis bouwde een nieuwe vleugel van twee verdiepingen achteraan het gebouw, goed voor 49 extra woongelegenheden. Het bestaande gebouw werd vernieuwd en op een aantal plaatsen heringericht. Zo verhuisde de keuken van de leefruimte achteraan naar de kelderverdieping vooraan. Op de oude plaats kon een verpleegpost worden ingericht, met zicht op de leefruimte. De leefruimte / cafetaria werd grondig opgefrist en is nu een mooie open ruimte, met heel veel lichtinval.
 

Opdrachtgever:
WZC Quietas

Servantis breidde het bestaande woonzorgcentrum Eyckenborch in Gooik uit en bouwde het oude klooster helemaal terug herop. Daarin werden 32 ruime flats ingericht voor valide senioren. Om het mooie dorpsgezicht van Gooik te vrijwaren, werd in overleg met de lokale gemeenschap gekozen voor een architectuur die sterk verwijst naar het oude kloostergebouw, inclusief de keuze van de materialen. Het originele torentje werd voor de sloop zorgvuldig van het oude gebouw gehaald, gerestaureerd en terug op het nieuwe gebouw geplaatst. Een mooie hommage aan een stukje Gooiks erfgoed.

Opdrachtgever:
Wzc Eyckenborch (Gooik)

Dit woonzorgcentrum in Denderleeuw kreeg op de voormalige parking twee nieuwbouwvleugels. Het onthaal verhuisde naar de achterkant van het gebouw, weg van de straat. Daar werd door de nieuwbouwvleugels een 'binnenkoer'-effect gecreëerd, geschikt voor openluchtactiviteiten. Onder de nieuwbouw werd een ondergrondse parking gebouwd. Op het gelijkvloers werd een grote leefruimte voorzien. Ook de verdiepingen hebben allemaal een open leefruimte gekregen, met telkens aansluitend een verpleegpost. 

Opdrachtgever:
WZC Ter Bake

Pagina's